Eksperter er enige med jordemødre: Det er bedst at vente med at klippe navlestrengen.

March 25, 2017

Hvorfor er det bedre at vente med at klippe navlestrengen til den er holdt op med at pulsere? Måske kender du allerede svaret. Hvis ikke, så kan du få svaret af Penny Simkin i videoen her.

Ina May Gaskin kommer med gode råd om fødslen

March 09, 2017

Se Ina May fortælle om hvad der gavner en fødsel, på en varm og humoristisk facon.

Mors følelser kan påvirke barnet i maven

October 24, 2016

Om mor lever med angst eller stress spiller en rolle, ifølge Verwaal. Det samme gælder, om fosteret er ønsket, eller ej. Mors følelsesmæssige tilstand under graviditeten har en stor indflydelse ikke kun på barnet, men også på, hvordan vores liv er som voksne. Det kan give fysiske, mentale, følelsesmæssige eller relationelle aftryk, som vi også mærker senere i livet.

Hvad mener jordemødrene om Doulaerne på fødegangen?

October 24, 2016

-Vi har vores Doula med.

Disse ord vil I høre oftere og oftere i takt med, at doulaer bliver mere almindelige i Danmark. Naturligvis mødes doulaer med skepsis, for hvad er de for nogen? Hvad er det, de kan og skal? Og hvordan indgår de i samarbejdet på fødestederne?

Citat: ”Den vigtigste og bedst dokumenterede non-farmakologiske smertebehandling er tilstedeværelse af en professionel person, en doula, på fødestuen. Metaanalyser viser, at tilstedeværelsen af en doula medfører kortere fødselsforløb, mindre behov for smertelindring og færre indgreb i fødslerne” (ugeskrift for læger 2005). 

TED-talk af Anne Verwaal

May 23, 2017

Anna Verwaal, ekspert i præ- og perinatal psykologi, giver en TED-talk om at mors følelser påvirker barnet i maven.

Please reload